Защитата на Бахмут продължава и последните дни показаха, че Украйна може да напредне и да се противопостави на руските сили там, заяви командирът на украинските сухопътни войски ген. Олександър Сирски, цитиран от Франс прес и Ройтерс.

"Напредването на нашите войски по посока на Бахмут е първата успешна настъпателна операция в отбраната на града", заяви Сирски, цитиран в Телеграм канала на украинския военен център Медия, отбелязвайки първите постигнати успехи на украинската офанзива. "Последните няколко дни показаха, че можем да се придвижваме напред и да унищожаваме врага дори в такива изключително трудни условия", подчерта той.

"Операцията за защита на Бахмут продължава. Взети са всички необходими решения за отбраната", добави високопоставеният украински военен.
Плановете на Русия за превземане на обсадения източен украински град Бахмут остават непроменени и към покрайнините му се изпращат нови щурмови сили, съобщи украинската зам.-министърка на отбраната Хана Маляр в изявление, което също беше публикувано в Телеграм.
Асен Георгиев/БТА