Катастрофа със 158 коли затвори натоварена магистрала западно от Ню Орлиънс. На мястото са десетки екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ, които се опитват да открият хора. Властите съобщават за седем жертви и най-малко 25 ранени.

Причината за трагедията е гъста мъгла в района, заради която не е имало никаква видимост, съобщават властите.

Така наречената "супер мъгла" е причинена от смесица от пожари в блатата и плътна мъгла, е довела до масовата катастрофа на междущатска магистрала 55, на около 48 км от Ню Орлиънс, се казва в изявление на полицията на щата Луизиана. На снимки, публикувани от полицията, се виждат двете платна на моста на магистралата, където е станал инцидентът, блокирани от останките, които включват десетки овъглени автомобили.

БТА

По данни на полицията на магистралата е избухнал пожар, тъй като при сблъсъка си едно в друго няколко от превозните средства са се възпламенили.

Един автомобил е излетял от моста и е паднал във водата под него. Повече от 25 души са били откарани в болница, без да се броят "многото пострадали, които сами са потърсили медицинска помощ".

Супер мъглата се образува, "когато смес от дим и влага, отделена от влажни тлеещи органични материали като храсти, листа и дървета, се смеси с по-хладен, почти наситен въздух", според Националната метеорологична служба.

Когато се появят, видимостта може да намалее до по-малко от 3 метра. 
БГНЕС