Един от ключовите въпроси е за имигрантите без документи
Американците трябва да изчакат до четвъртък, за да разберат дали наказателната присъда на Доналд Тръмп ще бъде използвана от неговия претендент от Демократическата партия за преизбиране, Джо Байдън, като аргумент за атака на сцената на дебатите, пише Voice of America/VOA.

"Но не става дума само за това да наречем Доналд Тръмп осъден престъпник, а за неговото поведение и за неговия характер. Не забравяйте, че той всъщност е обявявал фалит шест пъти. Това означава, че той не е просто лош бизнесмен, а че е прецакал всички негови подчинени хора, които всъщност са разчитали на него, за да си изкарват прехраната", казва Мич Ландрио, съпредседател на кампанията на Байдън.

Тръмп отрича тези обвинения и също така обеща да обжалва осъдителната присъда.

Докато Байдън се подготвяше за предстоящия президентски дебат при закрити врата, Тръмп предпочете да излезе на предизборен тур през уикенда.

Той посети Вашингтон и Филаделфия.

Той не скри желанието си за дебат и на моменти питаше поддръжниците си за мнението им относно
как трябва да се държи, когато се изправи срещу Байдън.

"Трябва ли да бъда твърд и гаден и да кажа, че е най-лошият президент в историята, или
трябва ли да бъда мил и спокоен и да го оставя да говори? Петдесет на петдесет", каза Доналд Тръмп на митинг.

Републиканският кандидат за президент използва съботния митинг и за да напомни на гласоподавателите за позицията си по отношение на имигрантите без документи.

"И още в първия ден [на мандата ми] ще започнем най-голямата операция по вътрешна депортация в американската история. Нямаме избор", обещава Тръмп на своите поддръжници.

Байдън наскоро въведе ограничения за обработката на молби за убежище на южната граница.

Но миналата седмица той представи и действие, което ще отвори пътя към гражданство за съпрузите на американски граждани без документи.

По време на участието си в NBC съпредседателят на националната предизборна кампания на Байдън обвини Тръмп и републиканците за статуквото.

"Границата е в беда и това е така през последните 20 или 30 години в тази страна."Джо Байдън още в първия си ден изпрати на Конгреса предложение за цялостна имиграционна реформа. Те не направиха нищо с него", казва Ландрио.

Освен за имиграцията се очаква на Байдън и Тръмп да бъдат зададени въпроси и по няколко други наболели въпроса по време на първия президентски дебат, който ще се проведе от CNN на 27 юни.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
VOA