/ iStock/Getty Images
Кампанията преди общинските избори в Унгария в неделя бе белязана от поредица възмутителни събития, включително видеоклипове с кандидати, заснети тайно да правят секс или използващи наркотици, предаде Асошиейтед прес. Смесването на личния живот с професионалния е сравнително ново явление за политическия живот, особено в по-консервативни страни в Европа.

Сводниците от Бургас склонявали проститутки със секс записи (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Ние сме в необикновено мръсна кампания", каза тази седмица на пресконференция Гергей Гуяш, шеф на канцеларията на премиера Виктор Орбан. По думите му огласяването на сексуалните видеоклипове е "най-ниската точка на унгарския политически живот".
 


На Гуяш бяха зададени много въпроси относно тайно заснетото видео на изтъкнатия бивш спортист Жолт Дюлай, на което се вижда как прави секс на яхта, вероятно с проститутка. Дюлай е кандидат за нов мандат като кмет на град Дьор от листата на партията на Орбан "Фидес". На друго изтекло сексвидео е заснет опозиционният политик Тамаш Витингхоф, кмет на град Будаерш близо до столицата. И двамата уличени са поднесли извинения на семействата си, но нямат намерение да снемат кандидатурите си.

Осъдиха украинка в САЩ за детска порнография

Наблюдатели отбелязват, че за Унгария е новост личният живот на политиците да се смесва с предизборната кампания по такъв начин.
БТА