/ БГНЕС
Премиерът на Йордания Омар Разаз заяви, че са налице исторически връзки между Йордания и България, особено в търговията.

По време на среща на четири очи с българския министър председател Бойко Борисов, Омар Разаз изрази също желание да се възстанови износът на фосфати за България, който е бил доста голям през годините. "Развиваме фармацевтиката, информационните технологии. Искам да отбележа, че туризмът между България и Йордания бележи ръст", каза Омар Разаз.

Борисов пристигна на официална визита в Йордания
 
 

Среща с премиера на Йордания Омар Раззаз

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 13 октомври 2019 г.

Българският премиер Бойко Борисов заяви, че има желание да се разширят възможностите за размяна на опит и обмен на информация между службите за сигурност с цел съвместни действия за борба с тероризма и трафика.

"Трябва да работим за търговско-икономическото и инвестиционното сътрудничество между България и Йордания, както и установяването на по-близки контакти между бизнес общностите", добави Бойко Борисов.Той изтъкна, че Йордания се ползва с изключителен авторитет сред колегите му в Европа заради балансираната политика в региона.

Премиерът Борисов съобщи, че България ще бъде домакин на Берлинския процес. По този повод той предложи страната ни да стане домакин и на процеса "Акаба".

Специален акцент в разговорите между Борисов и Разаз беше и темата за бежанците и мигрантския натиск. Бойко Борисов акцентира, че сигурността, отбраната, борбата с тероризма, екстремизма и нелегалната миграция са много важни в контекста на актуалните събития.
 
 

Изявление с премиера на Йордания Омар Раззаз. В сферата на образованието, иновациите, високите технологии може много да работим заедно. Йордания е държава, която води балансирана политика и имаме сходни позиции по редица въпроси.

Публикувахте от Бойко Борисов в Неделя, 13 октомври 2019 г.