/ БГНЕС
Известната американска телевизионна водеща Опра Уинфри с лекота би удържала победа над Доналд Тръмп, ако президентските избори, планирани за 2020 г., се проведат сега.

Опра Уинфри - кандидат за президент през 2020 г.?

Това сочат публикуваните днес резултати от анкета на социологическа агенция "Расмусен рипорт", цитирани от ТАСС. Близо половината избиратели или 48% биха гласували за Опра спрямо 38% за Тръмп. Други 14% са заявили, че все още нямат мнение по този въпрос. В изследването са обхванати 1000 души, а вероятността за грешка е до 3%.

Тръмп ще се кандидатира за втори мандат, заяви говорителят му

Уинфри биха подкрепили 76% от демократите, 22% от републиканците и 44% от избирателите, които не се числят към нито една от водещите партии. Гласа си за Тръмп биха дали 66% сред републиканците, 12% от демократите и 38% от "независимите" избиратели.

Тръмп смята, че би победил Опра, ако тя влезе в битка за Белия дом

Повечето жени - 52% - биха предпочели водещата начело на Белия дом. Анкетата сочи също така, че за първата милиардерка от афроамерикански произход като цяло биха гласували избиратели до 40-годишна възраст. Уинфри има собствена киностудия, телевизионен канал и списание.

Опра Уинфри
БГНЕС

По-рано нейната близка приятелка, телевизионната водеща Гейл Кинг заяви по телевизия Си Би Ес, че Уинфри е "заинтригувана" от идеята да се състезава в президентските избори.

Раздадоха наградите Златен глобус 2018 (СНИМКИ)

Американските медии започнаха да обсъждат вероятността 63-годишната звезда да се включи в надпреварата за Белия дом след речта й на церемонията за връчване на наградите "Златен глобус" в неделя.
БТА