/ БГНЕС
Перспективите на двустранното сътрудничество в различни области ще бъдат обсъдени на срещата между президента на Русия Владимир Путин и президента на България Румен Радев, съобщи днес пресслужбата на Кремъл, предаде ТАСС.

Радев: Отношенията ни с Русия не трябва да стават заложници на чужди интереси

На 22 май в Сочи президентът на Руската федерация Владимир Путин ще се срещне с президента на Република България Румен Радев, който ще бъде на работно посещение в Русия.

Българският държавен глава ще вземе участие в прояви, посветени на 140-ата годишнина от Освобождението на България в резултат на Руско-турската война от 1877-1878 г., се казва в съобщението, цитирано от ТАСС.

Радев: Поканил съм и президента Тръмп, и президента Путин

Планирано е обсъждане на перспективите на руско-българското сътрудничество в различни сфери, а също така и обмяна на мнения по актуални международни и регионални въпроси.

Радев ще се срещне и с премиера на Русия Дмитрий Медведев.

"По време на преговорите планират да обсъдят актуални въпроси от руско-българското търговско-икономическо и културно-хуманитарно взаимодействие, реализацията на съвместни проекти в енергетиката, промишлеността, транспорта и други области", се казва в съобщението.
 
БТА