/ iStock/Getty Images
Главният администратор на Хонконг Кари Лам обяви днес извънредно положение и мерки за ограничаване на връзките на града с континентален Китай заради новия коронавирус, предаде Ройтерс.

Китай отмени тържествата за лунната Нова година заради коронавируса

Училищата, които сега са във ваканция заради Лунната нова година, ще останат затворени до 17 февруари. Полетите от и до Ухан, откъдето тръгна заразата, ще бъдат спрени, както и движението на високоскоростните влакове.

Незабавно се отменят и всички официални посещения до континенталната част на Китай, както и официалните чествания на Лунната нова година, посочи Кари Лам.

Местните здравни власти потвърдиха пет случая на заразени с коронавируса. Още 122-ма души се лекуват по подозрения, че са заразени.

Първи случаи на корановируса от Китай и в Европа - удари Франция

Япония потвърди трети случай на заразата - трийсетина годишна жена, живееща в Ухан и пристигнала в Япония на 18 януари, уточни министерството на здравеопазването.

В Австралия заболелите са вече четирима в два различни града. Представител на здравните власти отбеляза, че се очакват още случаи на заболяването, тъй като Австралия е популярна дестинация за китайски туристи.
БТА