Израелските бомбардировки срещу позиции на "Хамас" в ивицата Газа продължиха и през изминалата нощ, близо две седмици след терористичното нападение срещу Израел, което отне живота на повече от 1400 души, предаде ДПА.

Изтребители атакуваха повече от 100 позиции и убиха член на палестинската групировка, за когото се твърди, че е участвал в нападението на "Хамас" на 7 октомври, съобщиха тази сутрин Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ).

Бомбардирани са тунел, оръжейни складове и десетки командни центрове. Освен това при насочена атака срещу град Газа е било "ликвидирано" подразделение на "Хамас", допълват представители на ЦАХАЛ.

Съоръжения и оръжия на групировката са били унищожени в джамия северно от град Джабалия, която според Израел е била използвана като наблюдателен пункт и зона за подготовка.

Военният министър на Израел към пехотинци: Скоро ще видите Газа отвътре

Израел отговори на клането, извършено от въоръжени бойци на "Хамас", с тежка бомбардировка на ивицата Газа, при която по данни на палестинските власти досега са загинали 3785 души.

Край границите на крайбрежния анклав, в който живеят над 2 милиона души, израелската армия се подготвя за евентуална сухопътна офанзива. "Хамас" държи в Газа над 200 заложници.
Светослав Танчев/БТА