/ БГНЕС
Палестинско момиченце на 14 месеца и бременната му майка загинаха при израелски въздушен удар срещу Ивицата Газа, извършен в отговор на ракетния обстрел от палестинския анклав срещу територията на Израел, предадоха световните агенции.
 
Малката Себа Абу Арар е била убита на място, а бременната й майка била тежко ранена в главата при същия удар, засегнал дома им в източната част на град Газа, докато обядвали, съобщи министерството на здравеопазването в Газа. По-късно почина и майката.

90 ракети са били изстреляни от ивицата Газа по Израел

Газа Израел
БГНЕС

Израелските военновъздушни сили са поразили 70 военни цели на радикалните организации Хамас и Ислямски джихад, уточнява ТАСС, позовавайки се на армейската пресслужба. Това стана в отговор на изстреляните около 200 ракети от ивицата Газа срещу Израел.

Палестински очевидци съобщиха, че израелски самолет е разрушил 6-етажна сграда с бизнес и жилищни площи в центъра на Газа, предаде Асошиейтед прес. Журналисти посочиха, че в сградата се е помещавал и офисът на турската Анадолска агенция.

Израел нанесе удари по цели на Хамас в ивицата Газа в отговор на ново ракетно нападение

Газа Израел
БГНЕС

Европейският съюз призова за незабавно спиране на ракетния обстрел от Ивицата Газа срещу Израел. "Спешно трябва да се сложи край на тази опасна ситуация, за да се защити живота на цивилните", заяви в комюнике говорителката на Европейската комисия Мая Кочиянчич, призовавайки за "деескалация".

По-рано Израел затвори контролно-пропускателните пунктове с Ивицата Газа и зоните за риболов в крайбрежните води на палестинския анклав в отговор на изстреляните оттам ракети, съобщи израелското министерство на отбраната.

Нетаняху: Израел е готов да направи много повече в ивицата Газа

Газа Израел
БГНЕС

Затварянето на пунктовете за преминаване, чийто срок не бе уточнен, последва нова ескалация на насилието от вчера в и около Ивицата Газа.
БТА