Израелската армия съобщи, че е потвърдила смъртта на петима заложници в ивицата Газа и е информирала техните семейства, предаде Франс прес.

"В последните дни израелската армия и полиция информираха семействата на петима заложници за тяхната смърт. Експертен комитет установи тяхната смърт след разследване и на базата на разузнавателни информации", каза говорителят на израелските сили Даниел Хагари. Той допълни, че военна операция е позволила да бъде върнато в Израел тялото на един от тези петима заложници.

Тялото на Офир Царфати, един от хората, взети за заложници от "Хамас" по време на музикалния фестивал  "Нова“ в кибуца Реим, съвсем близо до ивицата Газа, е било намерено наскоро от израелските сили и е било разпознато по-рано тази седмица от съдебни служители, обяви армията в свое изявление, предаде Ройтерс.

Говорителят Хагари каза, че семействата на заложниците Елияху Маргалит, Мая Горен, Ронен Енгел и Аре Залманович са били известени за тяхната смърт, информацията за която се основава на "надеждни разузнавателни данни".

Група от представители на семейства на заложници каза още, че е потвърдена смъртта в плен на взет за заложник тон режисьор от музикалния фестивал "Нова“ на име Ги Илуц. 
Габриела Големанска, Иво Тасен/БТА