Израел затвори всички пропускателни пунктове със Западния бряг и ивицата Газа, за да ограничи разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

Изключения ще бъдат правени по хуманитарни съображения и за палестински работници от Западния бряг, работещи в някои сектори като селското стопанство, здравните услуги и строителството.

40% скок на заболелите на коронавирус в Израел само за денонощие

Всички работници, влизащи в Израел, ще трябва да останат в страната между един и два месеца. Израелски медии съобщиха, че 25 000 палестински работници са влезли в Израел вчера сутринта. Очакват се още през следващите дни.

Засега броят на потвърдените случаи на коронавирус на Западния бряг е 44.

Израел ще проследява телефоните на заразените с COVID-19

Заради коронавируса в Ерусалим улиците са опустели, магазините са затворени и хората са принудени да си стоят у дома, отбелязва Франс прес.
Според Муниб Абу Асаб, 56-годишен палестински жител на Стария град на Ерусалим, това положение е безпрецедентно и е по-лошо от петте конфликта, които е преживял.

Шестдневната война (1967 г.), Войната Йом Кипур (1973 г.), Войната в Персийския залив (1991 г.) и двете Интифади (палестински въстания срещу израелската окупация). "Преживях всичко това", но ситуацията, провокирана от коронавируса е "нова и е по-лоша", казва палестинецът.
БТА