Това е станало с посредничеството на Египет
Израел и палестинското ислямистко движение Хамас, управляващо в ивицата Газа, съобщиха, че са приели споразумение за спиране на огъня, което има за цел да сложи край на продължили повече от 10 дни и взели много жертви бойни действия, предаде Франс прес.

"Кабинетът по сигурността одобри единодушно препоръката на ръководителите по сигурността за приемане на египетската инициатива за двустранно, безусловно прекратяване на огъня", посочиха в изявление израелските власти. В ивицата Газа Хамас потвърди влизането в сила на това примирие в 2,00 ч. местно време в петък.

Израел обстрелва с артилерия Ливан в отговор на ракети

Египетските усилия за договаряне на примирие между израелци и палестинци постигнаха успех, съобщи египетската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс. Тя също посочи, че се очаква примирието в ивицата Газа да влезе в сила в 2,00 ч. сутринта местно време в петък.

Според телевизията египетският президент Абдел Фатах ас Сиси е наредил изпращането в Тел Авив и в палестинските територии на две делегации, които ще следят за спазване на примирието.
БТА