/ Gulliver/Getty Images
Израелската полиция съобщи, че започва разследване, след като в интернет се появи видеоклип, на който се вижда как граничар стреля в гръб по палестинец, съобщи АФП.

Израелският "Канал 13" излъчи видеото в събота вечерта, като показа гранични служители - част от израелската полиция, които казват на палестинец да се обърне и да се отдалечи от контролно-пропускателен пункт на Западния бряг край Йерусалим.

Когато мъжът се отдалечава, вдигнал ръце, един от офицерите изстрелва гумен куршум с по него в гръб. Този тип боеприпаси обикновено се използват за контрол на тълпата, но могат да бъдат смъртоносни на къси разстояния.

55 палестинци са ранени при нестихващи сблъсъци в ивицата Газа (СНИМКИ)


Мъжът моментално пада на земята и започва да крещи от болка.

Говорителят на израелската полиция заяви, че правосъдното министерство е започнало разследване на инцидента, който според него е станал преди година и половина. "Веднага след като стана известно за инцидента, граничният полицай беше отстранен от служба", каза говорителят. "Останалите гранични полицаи, които са били там, също са били отстранени и част от тях бяха преместени от позициите си."

Израел започна да разрушава палестински жилища близо до Ерусалим


В неделя, Организацията за освобождение на Палестина заклейми Израел заради инцидента и призова ООН да вземе мерки. "Видеото показва степента на сляпата омраза и ционистки расизъм", се казва в съобщението на ООП.
БГНЕС