/ БГНЕС
Израел нанесе серия от удари по военни цели в ивицата Газа през нощта в сряда в отговор на ракети, изстреляни от палестинския анклав, съобщи израелската армия, цитирана от АФП.

"Изтребители удариха редица терористични цели на Хамас в южната част на ивицата Газа", се казва в изявление на армията. В него се твърди, че депо за производство на оръжие и подземната инфраструктура са сред атакуваните обекти.

Споразумение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа влезе в сила

Най-малко два обекта на Хамас са били засегнати, плюс още един за съюзническата групировка „Ислямски джихад“, съобщи източник от силите за сигурност в Газа. Няма информация за жертви.
 


Ударите дойдоха в отговор на две ракети, изстреляни към територията на Израел късно вторник, една от които беше прихваната от противоракетната система „Железен купол“, съобщи армията.

Шестима палестинци бяха убити от нов израелски обстрел по ивицата Газа (ВИДЕО/СНИМКИ)

Последният инцидент идва след конфликт между Израел и управляваната от ислямистите територия, станал преди две седмици. На 12 ноември израелски удар уби висш командир на „Ислямски джихад“ в Газа, което доведе до ракетен обстрел по територията на Израел от страна на групата.

Израелската армия заяви, че около 450 ракети са били изстреляни към нейната територия, а противовъздушната отбрана е прихванала десетки от тях. След двудневни сблъсъци, в които загинаха 34 палестинци, на 14 ноември влезе в сила примирие.
БГНЕС