Иванка Тръмп
Иванка Тръмп / Gulliver/Getty Images
Дъщерята на действащия американски лидер републиканец Доналд Тръмп - Иванка, след края на президентския мандат на баща си, може да започне собствена политическа кариера. Това пише The Washington Post, позовавайки се на източници, близки до семейство Тръмп.

Според тези предположения Иванка Тръмп, натрупала опит в Белия дом и придобила известност както в страната, така и в международен план, може или да се кандидатира за изборна длъжност, или да започне да участва активно в дейността на Републиканската партия на САЩ. Един от вариантите, ако дъщерята на президента и съпругът ѝ Джаред Кушнър се върнат да живеят в Ню Йорк, може да бъде участието в избори за Камарата на представителите на САЩ от 12-ти район на Ню Йорк. Сега той е представен в законодателния орган на страната от Каролин Малоуни от демократите, пише "Фокус".

Шоуменът Доналд Тръмп, медиите и бъдещето след Белия дом

„Мисля, че тя би искала да стане първата жена президент (бел.ред. - на САЩ)“, цитира вестникът филмовата продуцентка Мариса Велес Краксбергер, която работи като креативен директор във фирмата на Иванка Тръмп в продължение на две години. Изданието отбелязва, че преди това самата дъщеря на президента е отрекла, че се интересува от участие в президентските избори през 2024 година. Независимо от това нейното име беше включено в редица социологически проучвания на хипотетичните праймериз на Републиканската партия, в които самият Тръмп не би участвал и тя спечели около 4%.

По-рано редица американски медии, включително CNN, твърдяха, че Тръмп многократно е обсъждал със своите съветници възможността да номинира Иванка за поста вицепрезидент по време на предизборната кампания през 2016 г. По-късно самият президент отрече тази информация. Иванка, подобно на съпруга си Джаред Кушнер, в момента е съветник на Тръмп.

В сряда порталът Axios, позовавайки се на източници, заяви, че Тръмп вероятно ще обяви намерението си да се кандидатира за държавен глава през 2024 г. дори преди края на настоящия президентски мандат. По-рано много американски медии, позовавайки се на източници, също съобщиха за възможността за участие на Тръмп на следващите президентски избори в САЩ.
Агенция "Фокус"