/ iStock/Getty Images
Италия изпитва остър недостиг на медицински доставки поради разпространението на коронавирусната инфекция COVID-19 и се надява, че Китай ще успее да помогне, заяви италианският външен министър Луиджи Ди Майо в телефонен разговор с китайския външен министър.

Симптомите на коронавируса се проявяват след 5 дни

"Епидемиологичната ситуация в Италия сега е изключително трудна. Италия внимателно изучава успешния опит на Китай в борбата с епидемията. Изпитваме затруднения поради недостиг на медицински консумативи и оборудване и се надяваме, че китайската страна ще помогне за решаването на този изключително остър въпрос", гласи изявлението на Ди Майо, цитирано от убсайта на Министерството на външните работи на Китай.

Словения затвори границата си с Италия, Албания напълно прекъсна въздушния и морския трафик към страната

Ди Майо отбелязва, че китайските емигранти в Италия играят активна роля в борбата с разпространението на епидемията, италианската страна ще продължи да полага всички усилия, за да се грижи за тяхната безопасност и здраве.

В Италия са регистрирани повече от 10 хиляди случая на инфекция с Covid-19, вече са се възстановили 1 004 души, 631 са починалите.
БГНЕС