Австрия ще загуби милиарди евро, ако затвори ски курортите си заради пандемият
Австрия ще загуби милиарди евро, ако затвори ски курортите си заради пандемият / IStock
Италия отложи отварянето на ски курортите си за 18 януари спрямо първоначално планираната дата - 7 януари. Това съобщи днес здравното министерство, изтъквайки безпокойството на правителството от продължаващите коронавирусни инфекции, предаде Ройтерс.

Също като много европейски страни, Италия затвори ски пистите си по време на коледните и новогодишните празници като част от пакет от мерки, целящи да ограничат разпространението на COVID-19.

Макар броят на всекидневните случаи да спадна от около 40 000 в средата на ноември до малко над 20 000 в момента, през последните дни заразата започна да се разраства и стотици хора продължават да умират всеки ден. Официалният брой на починалите до момента в Италия е около 75 000 - най-високият в Европа и пети в света, отбелязва Ройтерс.

Днешните данни на италианското министерство на здравеопазване сочат още 364 починали вследствие на коронавирус спрямо 462 вчера.
Днес са отчетени и 11 831 новозаразени спрямо вчерашните 22 211.

Ведомството уточни, че затварянето на ски курортите е удължено по искане на регионалните лидери и следва съвета на здравните експерти.
БТА