Италиански сенатор ползва линейка за такси заради визитата на Буш
Италиански сенатор ползва линейка за такси заради визитата на Буш / netinfo
Италиански сенатор днес предложи да подаде оставка, след като бе критикуван, че е използвал линейка като такси, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки италиански медии. Случката станала в събота, когато движението в голям район в центъра на Рим бе спряно заради визитата на американския президент Джордж Буш.

В писмо до председателя на Сената сенатор Густаво Селва от дясноцентристката партия Национален съюз предлага да подаде оставка заради вдигналия се скандал, но изразява надежда, че оставката му няма да бъде приета. В писмото си той признава, че е използвал линейка, но отбелязва, че не я е повикал и че всъщност тя е било предвидено да обслужва присъстващите на общата пресконференция на Буш и премиера Романо Проди.

Според медиите обаче сенаторът използвал линейката, за да може след пресконференцията да стигне бързо до телевизионно студио, защото имал участие в предаване. В писмото си сенаторът изтъква още, че е пътувал с колата на „Бърза помощ” само 12 минути, което според него говори много добре за бързината и ефикасността, с която действа "Бърза помощ". Мнозина депутати разкритикуваха постъпката на сенатора, който според тях се е престорил, че му е прилошало, за да стигне до телевизионното студио.