Ислямска държава публикува снимки на деветимата парижки атентатори
Ислямска държава публикува снимки на деветимата парижки атентатори / ThinkStock/Getty Images

Групировката "Ислямска държава" публикува снимки на деветимата души, за които каза, че са извършили нападенията в Париж на 13 ноември, отнели живота на 130 души, предаде Ройтерс.

Сред снимките има и двама неидентифицирани иракчани, посочва SITE, американската организация, която следи активността на ислямистите в интернет. Двамата непознати досега извършители са идентифицирани в англоезичното списание на ИД "Дабик" като Али ал Ираки и Али Иракчанина.

Тези двама мъже може да са атентаторите камикадзе, които се опитаха да атакуват Стад дьо Франс на 13 ноември и се самовзривиха в близост до него. Те носеха сирийски паспорти, за които се предполага, че са фалшиви. Двамата все още не са официално идентифицирани.

Преговарящите с нападателите в „Батаклан" разказват за кошмарната нощ

Девет мъже, разделени на три групи, атакуваха на 13 ноември Стад дьо Франс, няколко кафенета и ресторанти и концертната зала Батаклан в Париж, припомня БТА. Седем от тях бяха идентифицирани. Заповед за арест беше издадена за един от тях - Салах Абдеслам, който след нападенията е избягал от Франция в Белгия.

Салах Абдеслам: От купонджийския живот до радикалния ислям