Ирма Флорида
Ирма Флорида / БГНЕС
Губернаторът на американския щат Флорида Рик Скот каза, че е прелетял над островите Флорида Кийс и е видял големи разрушения от наводненията, причинени там от урагана "Ирма", предаде Асошиейтед прес.
 
Почти всички каравани, използвани като постоянни жилища, са преобърнати, има лодки, изхвърлени на брега от стихията, каза губернаторът. По западното крайбрежие на Флорида обаче щетите не са толкова големи, колкото се е предполагало, каза губернаторът.

Кой е виновен за тези катаклизми?

Ирма Флорида
БГНЕС

Съветникът на президента на САЩ по въпросите на вътрешната сигурност Том Бозуърт заяви, че жителите на Флорида Кийс няма да могат още няколко седмици да се завърнат там заради щетите, които са нанесени на мостовете, съобщи Ройтерс.

"Ирма" отслабна до тропическа депресия, но въпреки това все е опасна, предупреди Бозуърт и каза, че Джаксънвил, Флорида, преживява едни от най-тежките си наводнения за последните сто години. Големи наводнения може да се очакват в Тенеси и Кентъки, накъдето се е насочила бурята, заяви съветникът и предупреди милионите жители на Флорида, които се евакуираха, да не бързат да се връщат по домовете си, защото метеорологичните условия все още са опасни, съобщи АП.

Ураганът Ирма отблизо (СНИМКИ)

Ирма Флорида
БГНЕС

Властите в щата Джорджия съобщиха за един смъртен случай, който се свързва с тропическата буря.

10 септември: Ураганът Ирма взе жертви във Флорида

Компанията "Уолт Дисни" планира скоро да отвори увеселителния си комплекс край Орландо, Централна Флорида, може би още във вторник, предаде Ройтерс. Всички съоръжения имат ток, персоналът и животните са добре, съобщи ръководството на парка "Морски свят". Всички паркове на "Дисни" в Орландо бяха затворени в неделя и понеделник, но хотелите останаха отворени и имаха гости по време на преминаването на "Ирма".

Ирма Флорида
БГНЕС