/ iStock/Getty Images
Иранската държавна телевизия излъчи кадри, за които твърди, че опровергават твърденията на американския президент Доналд Тръмп, че американските военноморски сили са свали ирански дрон в Персийския залив, предаде Ройтерс.
 


Кадрите са разпространено от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция. Те показват бойни кораби, заснети от въздуха. Телевизията, излъчила кадрите, пояснява, че те са заснети от дрона, за който се твърди, че е свален. Времето на заснемането им, излизащо на кадрите, показва, че дронът е продължил да снима и след като Вашингтон обяви, че той е бил свален в Ормузкия проток.

Кораб на САЩ унищожил ирански дрон, твърди Тръмп


Тръмп каза, че дронът е прелетял на 900 метра от американския боен кораб Боксър и пренебрегнал предупредителните сигнали да се отдалечи.

Същевременно пожелал да запази анонимност американски представител каза, че САЩ разполагат с ясни доказателства за разрушаването на иранския дрон, предаде АФП.

Иран отрича негов дрон да е свален от американски военни

"Имаме много ясни доказателства", каза представителят, като спомена за евентуално видео. "Дронът се е приближил прекалено близо до нашия кораб. Ако дроновете се приближават прекалено близо, те биват сваляни", допълни той.

Пентагонът засега не е потвърдил дали има кадри, доказващи унищожаването на дрона.
 
БТА