Индонезийски самолет падна върху жилищен квартал, шестима загинаха
Индонезийски самолет падна върху жилищен квартал, шестима загинаха / снимка: БГНЕС

Шестима загинаха в Джакарта, когато самолет Фокър 27 на индонезийските военновъздушни сили се разби в жилищен квартал на индонезийската столица, съобщи военен говорител, цитиран от Франс прес.

"Загинали са шест от седемте души на борда, последният е тежко ранен. До момента няма данни за други жертви", уточни за АФП говорителят на военната авиация Асман Юнус. Според него машината е извършвала рутинен тренировъчен полет и в нея "не е имало пътници". Пострадалите са откарани в болница, добави той.

Новинарската телевизия "Метро" показа кадри с огромни стълбове черен пушек, извили се над жилищна зона близо до военното летище "Халим" източно от Джакарта, предава БТА. Военният говорител съобщи, че са засегнати 8 сгради, но не можа да посочи дали армейският жилищен комплекс се използва в момента, допълва АФП.

Руски самолет "Сухой Суперджет" с 45 души на борда се разби на 9 май на склона на угаснал вулкан в индонезийската джунгла южно от Джакарта. Сред 45-мата души на борда освен индонезийци имаше осем руснаци, един французин и един американец. Не бе открит нито един оцелял.