Индия осъди на смърт трима мъже, изнасилили и убили млада жена
Индия осъди на смърт трима мъже, изнасилили и убили млада жена / БГНЕС

Индийски съд издаде смъртни присъди на трима мъже, изнасилили и убили 19-годишно момиче през февруари 2012 година, съобщи ДПА, позовавайки се на местни медии.

Съдът в Делхи призна тримата за виновни по обвинения в изнасилване, убийство, отвличане и други престъпления. Според прокуратурата по главата и тялото на жената имало множество наранявания, посочва индийската информационна агенция ИАНС, цитирана от БТА.

Обезобразеното и разлагащо се тяло било намерено в село в щата Хариана три дни, след като младата жена било отвлечена на път за в къщи от работа в столичното предградие @Гургаон.

Осъдените многократно изнасилвали момичето в течение на три дни, преди то да почине. Двама от насилниците били братя. Според полицията тримата нападнали жената с автомобилен крик и глинен съд. Те планирали атаката, след като тя отхвърлила опитите за сближаване на един от тях.

Индийското правителство се ангажира делата за изнасилване да се решават по бързата процедура след потресаващ случай от декември 2012 година на групово изнасилване и убийство на студентка в Делхи.