И Мис Вселена 2014 се шокира от победата на Доналд Тръмп в САЩ
И Мис Вселена 2014 се шокира от победата на Доналд Тръмп в САЩ / Guliver/Getty Images

Колумбийката Паулина Вега, която е Мис Вселена за 2014 г., заяви, че е шокирана от победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ, предаде АФП. "Бях шокирана. Не можех да повярвам", каза тя за АФП.

През юли 2015 г. 23-годишната Вега окачестви като несправедливи и оскърбителни коментарите на Тръмп, че Мексико праща в САЩ "наркотици, престъпност и изнасилвачи".

По онова време Тръмп е бил президент на организацията на този конкурс за красота. През септември 2015 г. той продаде акциите си на американската фирма "Интернешънъл мениджмънт груп".

Мис Вселена Паулина Вега не се отказва от короната си

Паулина Вега заяви, че е следила предизборната нощ в Маями. След обявяването на Тръмп за победител тя не могла да заспи, а на следващия ден се чувствала зле и била в състояние на шок.

Тя помни Тръмп като "свестен, възпитан, отнасящ се с уважение към нея" човек, който обаче можел да изгуби хладнокръвие в някои случаи. "Веднъж на публично събитие щеше да убие шефката ми, защото шалчето ми на Мис Вселена имаше леке", разказва тя и твърди, че "винаги е знаела, че той има в себе си нещо сексистко и мачистко".

СНИМКИ: Конкурсът Мис Вселена: Триумф за Колумбия

"Винаги се е държал добре с мен докато не казах каквото казах и след това вече имахме проблеми. Публикувах изявление, в което казах, че коментарите му (за Мексико) ми се струват несправедливи. Той ми отвърна и се опита да започне война в Туитър, както има навик, каза, че трябва да се откажа от титлата", каза Вега.

Източник: БТА