Мис Вселена Паулина Вега не се отказва от короната си
Мис Вселена Паулина Вега не се отказва от короната си / Guliver/Getty Images

Мис Вселена Паулина Вега отказа да се раздели с короната си въпреки скандала, предизвикан от забележките на собственика на конкурса Доналд Тръмп за мексиканските имигранти, съобщи Асошиейтед прес.

Красавицата каза в радио интервю, че ще продължи да се занимава със социална дейност като представител на организацията и отхвърли обвиненията на Доналд Тръмп, че е лицемер, защото порица изказването му, но отказа да се раздели с титлата. Тя подчерта, че конкурсът е съществувал много преди Тръмп да придобие правата върху него и ще продължи да съществува и ако той престане да бъде негов собственик.

СНИМКИ: Конкурсът Мис Вселена: Триумф за Колумбия

В речта при обявяването на кандидатурата си за президент на 16 юни, 69-годишният Доналд Тръмп нарече мексиканските имигранти "изнасилвачи", които "носят със себе си наркотици и престъпления". Той призова и за построяване на стена по южната граница на САЩ. По-късно Доналд Тръмп заяви, че коментарите му са били насочени към американските политици, а не към правителството или народа на Мексико.

Реагирайки на изказването на Тръмп, Колумбия оттегли кандидатурата си за домакин на конкурса Мис Вселена, а Мексико отказа да изпрати своята представителка на надпреварата.

Паулина Вега спечели конкурса Мис Вселена 2014 през януари тази година в Маями.

Източник: БТА