/ Guliver/Getty Images
Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс е разговарял два пъти миналата година с посланика на Русия, но не е съобщил за тези срещи при запитване в Сената за утвърждаването на номинацията му дали е имало контакти между предизборния екип на Тръмп и руски официални лица. Това съобщи в. "Вашингтон пост", позовавайки се на служители на правосъдното министерство, предаде Ройтерс.
 
ФБР отхвърлило искане на Белия дом да отрече връзки на Тръмп с руското разузнаване

Една от срещите е била частен разговор между тогавашния сенатор Сешънс и руския посланик Сергей Кисляк и се е състояла през септември в офиса на сенатора.
 
И ФБР вярва, че Русия се е намесила за победата на Тръмп в САЩ

По онова време е бил пикът на приписваната от американското разузнаване на Русия киберкампания за повлияване на президентските избори в САЩ, отбелязва вестникът.
 
Междувременно Джеф Сешънс опроверга тази информация и заяви, че никога не се е срещал с никакви руски служители, за да обсъжда въпроси от предизборната кампания, съобщи Асошиейтед прес. Министърът заяви, че няма представа за какви твърдения става дума и подчерта, че те са неверни.
 
Говорителка на Сешънс подчерта, че той не е споменал в Сената за контактите си с Кисляк, защото те не са били свързани с предизборната кампания, какъвто е бил въпросът. По онова време Сешънс е бил член на Сената и на комисията по въоръжените сили и само миналата година е водил повече от 25 разговора с чужди посланици, подчерта говорителката му Сара Флорес, предаде ТАСС.

 
БТА