/ Gulliver/Getty Images
Представленията на "Музикантът" (The Music Man) - най-популярните шоу сега на Бродуей, бяха отменени за пет дена, защото звездата Хю Джакман даде положителен тест за коронавирус, съобщи Ройтерс.

Хю Джакман успокои феновете си в Туитър, че симтомите му са леки, но го боли гърлото и носът му е запушен. Той увери, че веднага щом получи разрешение, ще се върне на сцената.

Светът отбеляза нов рекорд в броя на заразените с COVID-19 за седмица

Актрисата Сътън Фостър от актьорския състав на "Музикантът" се разболя от COVID-19 миналата седмица. Тя беше сменена, докато се върне на 2 януари. Хю Джакман ще отсъства поне до 6 януари.

Това е поредното шоу на Бродуей, което стана жертва на увеличаващите се случаи на COVID-19 в Ню Йорк. Десетки, сред които "Цар Лъв", "Аладин", "Хамилтън", отмениха представления през предишните две седмици заради разболели се актьори, въпреки че е задължително всички, участващи в постановките, да са ваксинирани, както и публиката.

СЗО: Никоя страна няма да може да се измъкне от пандемията само с бустерни дози

Поредната вълна на новия коронавирус е много ненавременна за Бродуей, защото театрите бяха отворени едва през септември след 18-месечно затваряне. Периодът е неподходящ за паузи, защото по традиция януари и февруари са слаби месеци.

Представленията на "Мюзикантът" все още са предпремиерни. Премиерата е насрочена за 10 февруари. Търсенето е голямо, въпреки че цената на някои билети достига 699 долара. При препродаване те достигат и 2000 долара. 
БТА