/ iStock/Getty Images
Семейството на починал гинеколог откри 2246 консервирани плода в дома му в Илинойс.Това съобщава местната служба на шерифа на окръг Уил, САЩ, съобщи "24 часа".

Доктор Улрих Клопфер, който е и бивш шеф на гинекологична клиника в съседния щат Индиана, е починал на 3 септември.

Девет дни по-късно адвокат на семейството се обадил в института по криминалистика, за да докладва за откритото в дома на починалия и да поиска помощ. Служителите конфискуват на място повече от 2000 тела.

Стотици деца са държани оковани в сграда в Нигерия (СНИМКИ/ВИДЕО)

През 2016 г. гинекологът губи лиценза си, след като е обвинен, че не е подал сигнал за аборт, който извършил на 13-годишно момиче. Манипулацията е извършил и сам, без да осигури допълнителен персонал, припомня Би Би Си.

По време на делото по случая лекарят казва, че за 43 години практика той не е изгубил нито една своя пациентка.

"Жените забременяват, мъжете - не. Трябва да уважаваме решенията на жените, които според тях са най-добрият път за живота им", казва още тогава той.

Ще накажат ли лекаря, поставял стентове на здрави хора (ВИДЕО)

Лекарят, който се прощава с живота си на 74-годишна възраст, е определян от регионалното списание The Journal Gazette за „вероятно най-усърдния "специалист" по абортите в историята на Индиана“.

Твърди се, че за няколко десетилетия е извършил десетки хиляди аборта в различни окръзи. Служител на органа, който в крайна сметка му отнема лиценза през 2016 г., го описва като „професионално некомпетентен“ и като лекар, на когото липсва каквато и да било медицинска преценка.

Нови върхове в медицината: Жена роди след трансплантация на матка от мъртъв донор

В практиката си д-р Клопфер до последно е използвал методи за аборти от 70-те и 80-те години.

Местната полиция е започнала разследване. Засега няма доказателства, че в имението са правени медицински интервенции.