Black Hawk Блек Хоук
Black Hawk Блек Хоук / iStock
На борда е имало десет души екипаж
Хеликоптер на японските сили за самоотбрана с десет души екипаж е изчезнал днес във водите около южната японска префектура Окинава, предаде японската новинарска агенция Киодо, като се позова на японската брегова охрана и на други източници.

Многофункционалният "Ю Ейч-60 Блекхок" е изчезнал от радара около 16:40 местно време на около 18 км северозападно от летището на остров Мияко в префектурата Окинава, съобщи бреговата охрана. Tя изпрати четири патрулни кораба, за да търсят хеликоптера. Метеорологичните условия са били умерени при пристигането на корабите около 18:10 местно време.

Хеликоптерът, базиран обичайно базата на японските сухопътни сили за самоотбрана "Такаюбару" в югозападната префектура Кумамото, е бил на разузнавателна мисия, съобщава източник на министерството на отбраната.
 


Премиерът Фумио Кишида каза, че министерството на отбраната разследва случилото се и ще направи всичко необходимо, за да спаси живота на хората на борда, съобщи Асошиейтед прес.

Междувременно японската обществена телевизия съобщи, че са били открити отломки от хеликоптер, за които се  предполага, че са на изчезналата машина, предаде ТАСС.
Анелия Пенкова/БТА