/ БТА
Камала Харис отправи предизвикателство към Доналд Тръмп за още един дебат в навечерието на президентските избори в САЩ, предаде АФП.

„Вицепрезидентът Харис е готова за още една възможност да сподели сцената с Доналд Тръмп“, заяви председателя на кампанията на Харис Джен О'Мали Дилън.

Тръмп не би трябвало да има проблем да се съгласи на този дебат. Американският народ заслужава още една възможност да види вицепрезидента Камала Харис и Доналд Тръмп да дебатират, преди да пуснат бюлетините си“, добави Дилън.

В случай, че Тръмп се съгласи дебатът ще се проведе по Си Ен Ен.

Републиканецът Тръмп е участвал в два дебата досега - един срещу президента Джо Байдън и един срещу Харис, която междувременно замени своя шеф начело на листата на демократите.

Преди това Тръмп отхвърли идеята да се изправи отново срещу Харис. Кампанията му не отговори веднага на молбата за коментар.

Повечето експерти определят Харис като победител в последния дебат, който се проведе на 10 септември.

Слабото представяне на Байдън в дебата срещу Тръмп през юни, където президентът трудно завършваше някои от изреченията си, катализира опасенията за възрастта му и засили натиска 81-годишният Байдън да се откаже от надпреварата.

Така 78-годишният Тръмп се превърна в най-възрастния кандидат за президент срещу много по-младата 59-годишна Харис.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС