Въоръженото крило на контролиращото сектора Газа движение Хамас "Бригади Изедин ал Касам" обяви, че е изстреляло още 100 ракети срещу израелския град Ашкелон, съобщи днес палестинската радиостанция "Дуня ал Ватан", предаде ТАСС.

От Хамас уточниха, че ракетите са били изстреляни в 02 ч. тази сутрин в отговор на "смъртта на мирни жители и бойци на движението, както и на разрушаването на инфраструктура в сектора (Газа)" в резултат на израелски обстрел.

Въздушните и сухопътните сили на Израел започнаха атака в сектора Газа

Освен това, за удари срещу израелските градове Беер Шева, Ашкелон и Сдерот информира и групировката "Сарая Ал Кудс" ("Роти на Ерусалим") - въоръжено крило на палестинския "Ислямски джихад".

"Бригади Насер Салах ед Дин" - въоръжено крило на групировката "Комитети за народна съпротива" обяви, че е нанесло два удара със системи за залпов огън срещу град Нетивот в Южен Израел.

Министерството на здравеопазването в крайбрежния анклав по-рано оповести, че жертви на израелските удари от понеделник насам са станали 109 палестинци, сред които 28 непълнолетни и 15 жени. Ранените са повече от 620.

Израел мобилизира 9000 войници от резерва заради атаките на „Хамас“

При ударите на палестински екстремисти по израелски градове са загинали най-малко шестима израелци.

Израелската телевизия съобщи за масирани атаки по въздух, с артилерия и танкови сили и посочи, че те са най-големите срещу ивицата Газа от началото на ескалацията в понеделник, предаде ДПА.

Наблюдателни подразделения на израелската армия са нанесли удари по два палестински отряда, въоръжени с противотанкови ракети. За последното денонощие са били атакувани 7 противотанкови отряди.

Увеличава се напрежението в Израел, има още жертви (ВИДЕО)

Армейски изтребители са ударили през последните два дни и киберподразделението на движението Хамас в град в сектора Газа, което е било установено при съвместна операция на разузнавателното управление и управлението по киберзащита, съобщи армейската пресслужба.

Армията призова израелците, живеещи в пограничните градове на разстояние до 4 километра от Газа, да се укрият до второ нареждане.
БТА