/ iStock/Getty Images
Гърция води преговори със страни извън Европейския съюз за туристи, които това лято ще представят сертификат за имунизиране, независимо от вида на ваксината.

Постепенно облекчаване на мерките в Гърция през април

"Европейски туристи ще се приемат по общи условия, утвърдени от Брюксел. Гърция ще признава сертификати за ваксиниране на туристи дори и с ваксини, които още не са одобрени от Европейската агенция по лекарствата". Това съобщи министърът на туризма Харис Теохарис от Белград, където се срещна с представители на  сръбското правителство.

За да осигури безпрепятствено влизане на туристи от трети страни, Гърция се договаря за приемане на туристи от държави с висок праг на ваксиниране. Преговори се водят с Израел, Великобритания, Сърбия и Русия.

Гърция удължи карантина до 5 април

Министерството на туризма в Атина съобщава, че първите туристически групи ще бъдат приети преди официалното начало на сезона от 14 май.

В същото време в парламента влезе за гласуване по спешна процедура закон с промени за облекчаване на задължения на фирми и компании, пострадали по време на пандемията.

Гърция планира да се отвори за международен туризъм през май

Очаква се разсрочване на задълженията към държавата до 120 вноски, както и икономическа помощ на малките и средни предприятия. Опозицията предупреждава за опасност от „цунами от безработица“.
БНР