/ БГНЕС, архив
Стартира големият сблъсък в осминафиналите на Аустрелиън Оупън. Голямата гордост на България Григор Димитров се изправя срещу изключителния талантливия австралиец Ник Кириос, който мнозина считан за скрит фаворит дори за трофея в Мелбърн, съобщава gong.bg.

Следете мача с GONG.BG


Гришо води с 2:1 победи на австралиеца, но при последната среща между двамата - на полуфинала в Бризбейн този месец, Кириос надви българската първа ракета в тениса.

Австралийски ас спря Григор в Бризбейн
 
От началото на Откритото първенство на Австралия световният №3 със сигурност не показва най-добрата си игра, но за сметка на това демонстрира страхотна психическа устойчивост и желание за победа. След лесния успех над Денис Новак, той трябваше да премине през тежки пет сета с американския квалификант Макензи Макдоналд, след което в четири сета победи и руснака Андрей Рубльов.

Григор Димитров победи Рубльов на Australian Open (СНИМКИ)

В същото време Кириос отстрани Рожерио Дутра Силва, Виктор Троицки и Жо-Вилфрид Цонга, като даде само един сет на французина. Австралиецът е в серия от 7 поредни победи, като все още няма поражение през 2018-а и най-сетне изглежда готов да изпълни големия си потенциал.

Победителят ще срещне на четвъртфинал по-добрия от мача между Кайл Едмънд и Андреас Сепи.
gong.bg