Григор Димитров
Григор Димитров / БГНЕС
Григор Димитров се класира за осминафиналите на Australian Open след победа над руската сензация Андрей Рубльов. Първата ни ракета се наложи с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 над съперника си за малко повече от три часа игра, въпреки че допусна множество грешки по време на срещата, съобщава Gong.bg.

Викът на победата на Григор в снимки

Все пак Григор запази самообладание в нужните моменти и демонстрира качества за един бъдещ носител на титла от Големия шлем. Следващото предизвикателство на Димитров в турнира ще стане ясно след мача между Ник Кирьос и Жо-Вилфред Цонга.

Григор Димитров
БГНЕС

Гришо завърши мача с Рубльов с мощен вик за радост на феновете, които го подкрепяха от трибуните.
След края на мача световният номер 3 изрази задоволството си от успеха над Рубльов.

„Като цяло се чувствах добре психически и това ми помагаше в мача. Просто гледах напред. Опитвах се да мисля по-просто на нещата. Знаех какво мога да очаквам“, коментира Григор Димитров.
„Очаквах, че ще е по-изтощен и това ми помагаше да стоя добре в мача. Очаквах своите шансове в геймовете, особено когато бях от страната, в която вятърът ми помагаше. Имаше няколко критични моменти, но тогава успявах да вкарам няколко първи сервиса и да обърна нещата в своя полза“, добави още българинът.

Сьомга, прасковено или розово – какъв е цветът на екипа на Гришо? (СНИМКИ)

„Да бъда честен - не ме интересува какви са условията. За мен е все едно дали е топло или студено. Всеки път е различно и това е специфичното в моята работа. Каквото е за мен, такова е и за него. Той направи някои удари, които не очаквах, че ще се получат. Беше подредил добре тактиката си за този мач. Аз просто използвах моите шансове“, подчерта Димитров. https://twitter.com/AustralianOpen/status/954251575198826497 
И добави, че най-важните мачове за него са, когато нещата не вървят, но успява да намеря начин да победи. „Той е чудесен играч, много добър. Знаех какво да очаквам и какво да направя. Играта не ми върви особено, но съм доволен от победата. Просто опитвам някои неща. Физически се чувствам много добре, това е добър знак“, каза още Григор Димитров.

Григор Димитров
БГНЕС