Най-добрият български тенисист Григор Димитров е шампионът на финалния турнир на АТП в Лондон. Гришо спечели най-голямата титла в кариерата си, след като победи Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3 в невероятно труден мач, съобщава Gong.bg.
Григор е първият дебютант, който печели финалния турнир на АТП от 1998 година. Българинът завоюва пет победи и не допусна нито една загуба по време на турнира, грабвайки максималния брой точки – 1500. Така Григор Димитров вече е с 5150 точки. Българинът добави и 2 549 000 долара към сметката си.

Григор Димитров
Guliver/Getty Images

Вижте в снимки как Григор Димитров превзе Лондон

Григор благодари на родителите си, на щаба си и на Никол (ВИДЕО)

В емоционално интервю, минути след като вдигна трофея в Лондон, Григор Димитров заяви: "Иска ми се да мога да кажа какво изпитвам в момента. За мен е чест да съм в Лондон. Това са най-добрите седмици в кариерата ми. Давид е невероятен човек и за мен беше чест да съм срещу него на корта"!

Григор Димитров и Давид Гофен
Guliver/Getty Images

Българинът поздрави щаба си и разбира се родителите си, които бяха неизменно в залата. Гришо не пропусна и приятелката си Никол Шерцингер. "Тя не беше тук в залата, но играе сериозна роля за моите успехи", каза българският тенисист. https://twitter.com/TennisTV/status/932368939543416835

Благодарение на блестящото си представяне в Лондон най-добрият ни тенисист от понеделник ще бъде трети в класацията за 2017 година.

Подробности четете в Gong.bg.
Gong.bg