В емоционално интервю, минути след като вдигна трофея след победата над Давид Гофен на финалния турнир на АТП в Лондон, Григор Димитров благодари на щаба си, на родителите си и на нежната си половинка Никол Шерцингер. Първата ракета на България и нов световен номер 3 не пропусна и феновете си, които бяха неотлъчно до него и развяваха трикольора, съобщава Gong.bg.

Григор Димитров завоюва най-ценния трофей в кариерата си в Лондон

„Искаше ми се да мога да опиша емоциите. Това бяха невероятни две седмици. За мен е чест да съм тук. Това са най-добрите ми седмици досега. Поздравления към Давид. Той е невероятен човек“.

Григор Димитров
Guliver/Getty Images

Вижте в снимки как Григор Димитров превзе Лондон

„Благодарности към моя щаб, те са невероятни. Благодарности към мама и татко. И благодаря на моята приятелка Никол. Тя не бе в залата, но играе важна роля. Страхотно бе да съм тук, да спечеля. Благодаря и на феновете за подкрепата, за българските флагове“.

На въпрос какво ще прави следващата седмица, дали се вижда на някой плаж, Гришо отговори с усмивка: „Не знам къде ще съм другата седмица. Искам да се възстановя, но плажът е добра идея, завърши Димитров.

Григор Димитров и Давид Гофен
Guliver/Getty Images


 
gong.bg