/ iStock/Getty Images
Google разкри кои са най-търсените думи и личности за 2022 година.

Най-търсената дума в Google за 2022 година е Wordly, което е популярна игра на думи. На второ място е футболната среща "Индия срещу Англия", което не е изненадващо, предвид провеждащото се в момента Световното първенство в Катар. Освен това Риши Сунак, който зае поста министър-председател на Виликобритания, е роден в Индия. На трето място в Google за най-търсена дума е Украйна, а четвърта е покойната кралица Елизабет Втора

Сред най-търсените новини отново Украйна грабва приза. Сребърният медал отива при Елизабет Втора, а третото място "Резултатите от изборите". На четвърта позиция е "Powerball numbers". Това са числата от лотарията. На пето място по търсене на новини е маймунската шарка

Съдебната сага между актьора Джони Деп и неговата бивша съпруга Амбърд Хърд ги изпраща в топ търсените имена за 2022 година. Актьорът е първи, а Хърд трета. В класацията ги разделя Уил Смит. Той грабва заслужено сребърния медал след звучната плесница на "Оскарите", която зашлеви на водещия заради груба шега към съпругата му. На четвърто място в класацията е поставен руският президент Владимир Путин. 

Джони Деп, Уил Смит и Амбър Хърд са в челната тройка и в най-търсените актьори за годината. 

Най-търсените спортисти за 2022 година са: Новак Джокович, Рафаел Надал и Серина Уилямс. 

Лена Бориславова, Омикрон симптоми, Путин: Какво търсихме в Google през 2022 г.


Най-търсеният филм е "Тор: Любов и гръмотевици", следван от "Черния Адам" и "Топ гън: Маверик".

Най-популярното търсене за покойна личност е това за смъртта на кралица Елизабет Втора, а на второ място е любимата американска актриса Бети Уайт. Трето място също е заето от актриса. Това а е Ан Хечи, която загина при жестока катастрофа.

Кулинарите са търсили рецепти за "Панир псанда", наричано още "Кралско къри", домашна торта и солени бисквитки. 

Най-търсените предавания са "Еуфория", "Домът на дракона" и "Лунният рицар".

Филодендронът е най-търсеното растение, следвано от дяволски бръшлян и вид бамбук. 

Сред най-търсените домашни любимци са представителите на котките, чиито различни породи окупират първите три места в класацията. 

Топ забележителности, за които потребителите на Google са потърсили информация в търсачката са "Бъкингамския дворец", "Биг Бен" и Голямата пирамида в Гиза. 

В топ 5 на песните, които хората са открили чрез услугата на Google да се търси песен по тананикане са: Pasoori - Ali Sethi, Butter - BTS, Chaand Baaliyan - Aditya A, Heat Waves - Glass Animals и Enemy - Imagine Dragons.