/ iStock/Getty Images
Художникът – любител Петер Гере завърши работата си над „най-дългото маслено платно в света” – монументалното произведение „The World Union Vision”, съобщи „Дойче веле”.

Тази седмица 64-годишният художник постави последния щрих и се подписа върху заключителния фрагмент, посветен на Аржентина. На него е изобразена заснежената Патагония, като се създава плавен преход към зимния облик на Исландия, с която Гере започва работата си през 2001 г. Авторът обяснява, че такива плавни преходи между страните в отделните фрагменти символизират мирното съседство и съществуване.

Картината, представяща обединения свят или всемирния съюз, се състои от 192 фрагмента с размери 100 на 70 см всеки, в съответствие с броя на държавите-членки на ООН към момента на началото на проекта. За избор на мотиви Петер Гере е използвал снимки, правени от приятели и познати по време на пътуванията им по света.

Петер Гере работи в химическата промишленост и е самоук художник. Създаването на всяка една от частите е заемало приблизително 50 часа. Той определя колективният портрет на държавите-членки на ООН най-дългото произведение в света от този род и смята в скоро време да кандидатства за Книгата на рекордите на Гинес.
БГНЕС