Ники Хейли
Ники Хейли / БГНЕС
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че е много признателен за отличното сътрудничество с подалата оставка посланичка на САЩ в ООН Ники Хейли, съобщи неговият говорител Стефан Дюжарик, цитиран от Франс прес.
 
Дюжарик добави, че шефът му е научил за оставката на Хейли от медиите и че службата за протокола на ООН не е получила никакво уведомление за изненадващото оттегляне на посланичката.

Ники Хейли подаде оставка като посланик на САЩ в ООН
 
"Генералният секретар изразява дълбока признателност за отличното сътрудничество и подкрепата, оказвани винаги от посланичката", каза Дюжарик. "Антониу Гутериш и Ники Хейли винаги са имали много силни и ефикасни работни отношения през нейния мандат", добави той.
 
Британската посланичка в ООН Карен Пиърсън, която е един от посланиците на страните постоянни членки на Съвета за сигурност, заяви пред АФП, че е много разочарована от оттеглянето на Хейли, за което тя също е научила от медиите.

Вижте жената, за която се говори, че е любовница на Тръмп (СНИМКИ)
 
Френският й колега Франсоа Дьолатр каза, че Ники Хейли "е сред най-талантливите представители на американското правителство". Въпреки някои разногласия, "ние изградихме особено близки и изпълнени с доверие работни отношения", каза Дьолатр.
БТА