Гардеробът на Пейлин разваля имиджа й на средностатистическа майка
Гардеробът на Пейлин разваля имиджа й на средностатистическа майка / БГНЕС
Гардеробът на кандидата за вицепрезидентския пост на САЩ от републиканската партия Сара Пейлин стана част от емблематичните политически крайности наред с многобройните къщи на Джон Маккейн и подстригването на Джон Едуардс за 400 долара.

Републиканците изразиха опасения, че продължилото седмици изграждане на имидж на Пейлин като средностатистическа майка, отделяща доста време за децата и интересите им, може да пострада от разкритията, че Републиканската партия я облича в скъпи дрехи от най-луксозните магазини, пише вестник "Ню Йорк таймс".

Съветниците на Пейлин казаха, че покупките на стойност към 150 000 долара, включени в графата допълнителни разходи за кампанията, са били направени набързо, след като губернаторката на Аляска бе избрана за кандидат за вицепрезидент и се нуждаела от нови дрехи, съобразени с климата в 50-те щата.

Доскорошната "истинска придобивка" в републиканската бюлетина Сара Пейлин всъщност влече Джон Маккейн надолу. Решаващите за крайния резултат избиратели (още нерешилите и независими гласоподаватели) не я харесват особено, смятат че изборът й е циничен и политически и не могат да си я представят изобщо като президент, посочва британският вестник "Индипендънт".