Френски гражданин уби британка с викове Аллах акбар в Австралия
Френски гражданин уби британка с викове Аллах акбар в Австралия / ThinkStock/Getty Images

Френски гражданин прободе смъртоносно с нож 21-годишна британка и рани двама мъже в австралийския щат Куинсланд, надавайки викове "Аллах е велик!" на арабски, съобщи местната полиция. Той произнасял същите думи и докато го арестували, предаде Асошиейтед прес.

Няма данни за принадлежност на 29-годишния заподозрян към "Ислямска държава" и вероятно той е действал сам, каза заместник-комисарят на щатската полиция Стив Голшевски.

Мъж с мачете, крещящ на арабски език "Аллах е велик", нападна полицаи в Белгия (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той добави, че разследването се опитва да установи дали престъплението е по екстремисти подбуди или с други мотиви - политически или криминални, или извършителят е бил дрогиран или с душевно разстройство. По думите на висшия полицай засега се работи по версия убийство, а не терористичен акт.

Мъж уби полицай и жена му край Париж, Ислямска държава пое отговорност

Нападението е станало през нощта срещу сряда в хостел в градче южно от град Таунсвил в северната част на Куинсланд. Британката била открита мъртва на местопрестъплението, един 30-годишен британец бил откаран в болница в тежко състояние. Местен мъж получил медицинска помощ за получените рани и бил изписан.

При атаката е било убито и едно куче.

Източник: БТА