Еманюел Макрон
Еманюел Макрон / БГНЕС
Едва 35% от французите смятат, че са доволни от действията на президента
65% от гражданите на Франция са недоволни от работата на президента Еманюел Макрон. Това сочат данните от последното социологическо проучване за Радио Суд (Sud Radio) С Нюз, цитирано от МИА. През април 2018 г. този процент беше 58, предава БГНЕС.

63% от анкетираните смятат, че президентът не е изпълнил обещаното в предизборната си кампания, а 72% не са доволни от предприетите мерки за подобряване на покупателната способност на населението.

Едва 35% от французите смятат, че са доволни от действията на президента.
 

Бивш политик нападнал с бомби джамия във Франция, ранил двама


Броят на онези, които мислят, че държавният глава не е изпълнил предизборните си обещания са се увеличили с 20% в сравнение с 2018 г.. Положително са оценени действията му във връзка с Европейския съюз – 56% (с 11% по-малко от 2018 г.), борбата против тероризма – 48%, и изграждането „образа на Франция” по света – 46%.

Само 28% от французите одобряват политиката на Макрон по отношение на покупателната способност на населението, 26% одобряват пенсионната реформа, а 24% - политиката по отношение на контрола на имиграцията.
 

Макрон предложи Тиери Бретон за еврокомисар


На въпроса за личностните черти на президента 69% смятат, че „авторитаризмът” може да характеризира неговата личност като „добра”, 58% смятат, че той „има авторитет”, 50% смятат, че „знае накъде отива”. 30% от французите го описват като „справедлив”, а 24% го смятат за „близък до френските проблеми”.

Нито един от запитаните не смята, че друг политик би се справил по-добре от Макрон. Анкетираните поставят Марин Льо Пен на второ място по одобрение след президента.