Присъствали на смъртоносния концерт в Хюстън, Тексас твърдят, че Травис Скот добре е виждал, че на терена е пристигнала линейка и от публиката са вадени пострадали хора и тела. Но, въпреки това рапърът не е спрял събитието и е продължил да пее невъзмутимо.

В Туитър продължават да се разпространяват видеа, с които хората се опитват да докажат, че певецът е проявил наказателна небрежност и не е имал съчувствие към своите фенове.
"Когато Травис започна да пее, адът се изсипа върху нас. На стадиона имаше 50 хиляди души, голяма част от тях започнаха да се бутат напред в опит да доближат максимално сцената. Така се получи компресия между телата, игла не можеше да падне. Почти нямаше въздух", разказа пред CNN млад мъж, присъствал на ужаса.

8 души загинаха на концерт на Травис Скот

"Усещах непрестанен натиск върху гърдите си отпред, както и непрестанен натиск върху гърба си отзад. А, от страни просто бях смачкан", спомня си 23-годишният фен.

8 младежи загинаха в петък вечерта стъпкани по време на фестивала AstroWorld, в рамките на който пя и Травис Скот. Над 20 души бяха откарани в болница, а поне 300 души са потърсили медицинска помощ, твърдят разследващите.

На концерта са присъствали и половинката на рапъра - Кайли Дженър, която е в напреднала бременност и 3-годишната им дъщеричка Сторми.

Кайли Дженър
Gulliver/Getty Images

Заедно с тях е била и по-голямата сестра на Кайли - Кендал Дженър, която е най-високо платеният модел в света. В свое изявление Кайли заяви, че заедно с Травис са "разбити и скърбят за случилото се". По думите й нито тя, нито певецът са имали представа какво се е случило. "Разбрахме след края на концерта, когато новината се разпространи", написа Кайли в профила си в Инстаграм. Няма данни тя или дъщеря й да са пострадали.

В едно от споделените видеа се вижда как момиче и момче успяват да се покатерят върху практикабъл, на който е разположена една от камерите, снимащи събитието. Те крещят, че долу умират хора и концерта трябва да бъде спрян.
Срещу Травис Скот вече има заведено дело от един от пострадалите фенове. Той е обвинен, че като организатор на музикалния фестивал не е предприел достатъчно мерки за охрана и предпазване на публиката. На мястото не е имало достатъчно охрана, а медицинския персонал не е бил обучен за оказване на първа помощ. Очаква се подобни искове тепърва да завалят от други пострадали и близки на жертвите, които са на възраст между 14 и 27 години.

Рапърът Травис Скот е съкрушен от трагедията на концерта му

Междувременно се появиха и критики към популярния изпълнител, че от години подбужда агресивно поведение по време на концертите си, поощрявайки тълпата да се бута по време на музикалните му изпълнения.