Джо Байдън
Джо Байдън / БТА
Мъж от Юта, който отправял заплахи срещу Джо Байдън, беше застрелян от агенти на ФБР само няколко часа преди посещението на президента на САЩ в западния щат, предаде АФП.

Федералното бюро за разследване потвърди, че заподозреният е бил убит, когато специални агенти са се опитали да връчат заповед за арест и обиск в жилище в Прово, град южно от Солт Лейк Сити.

ФБР отказа да идентифицира убития мъж, като заяви, че разследването продължава, но в жалбата, подадена от федералните прокурори в Юта, той е посочен като Крейг Робъртсън.

Според жалбата 70-годишният Робъртсън, който се описва като "MAGA Trumper", многократно е заплашвал Байдън и други хора в публикации в социалните медии.

"Чух, че Байдън идва в Юта", казва Робъртсън в публикация тази седмица. "Почиствам праха от снайперската пушка М24.

В жалбата се казва, че освен срещу Байдън, Робъртсън е отправял заплахи и срещу вицепрезидента Камала Харис и главния прокурор на САЩ Мерик Гарланд.

"Времето е подходящо за едно или две президентски убийства", се казва в един от постовете. "Първо Джо, после Камала!!!"

Той също така е заплашвал, че ще застреля окръжния прокурор на Манхатън Алвин Браг, който е повдигнал обвинения срещу бившия президент Доналд Тръмп.

В жалбата са включени и снимки от публикации на Робъртсън в социалните мрежи на богатата му колекция от оръжия, включително полуавтоматична пушка, която той нарича "изкоренител на демократите".
БГНЕС