/ БГНЕС, архив
В руския град Владивосток бяха евакуирани 10 детски градини поради получени анонимни сигнали за бомби, предаде ТАСС, цитирайки пресслужбата на кметството.

По-рано съобщения за заложени взривни устройства бяха получени и в 29 детски градини в град Хабаровск, където се евакуират над 5600 деца. Подобни заплахи бяха получени и за всички детски градини в Комсомолск на Амур.

След сигнал за бомба: Евакуираха седем съдилища в Москва

Пет детски градини бяха евакуирани и в град Благовешченск след съобщения, че са "минирани", предаде ТАСС. Органите на реда проверяват сградите.

"Поради виелицата днес в учебните учреждения няма много деца, но ние все пак съобщаваме на родителите, за да могат да си ги приберат", уточни кметството. Децата и учителите са евакуирани в разположени наблизо сгради.

Проверяват за бомби над 100 училища в Москва след анонимни заплахи

Във Владивосток в момента има виелица и снеговалеж. Температурата на въздуха е около 10 градуса под нулата, отбелязва ТАСС.

От декември миналата година насам бяха получени няколко масови съобщения за заложени бомби в училища, университети и детски градини в Амурска област, Приморски и Хабаровски край и други региони в руския Далечен изток на няколко пъти бяха получавани масови съобщения за заложени бомби, които нарушиха работата на стотици учебни учреждения. Нито едно от предупрежденията не беше потвърдено, отбелязва ТАСС.
БТА