/ БГНЕС
Етиопските авиолинии решиха техните самолети Боинг 737 МАКС 8 (Boeing 737 MAX 8) да останат на земята до второ нареждане, предадоха световните агенции, като цитира изявление на авиопревозвача. Решението е взето след самолетната катастрофа с машина от този модел вчера сутринта в Етиопия.

Самолет със 157 души от над 30 страни се разби в Етиопия - какво се знае до момента (ОБЗОР)

"Въпреки че засега не знаем причините за катастрофата, решихме да спрем полетите на този конкретен модел като допълнителна предпазна мярка", се казва в изявлението. Етиопските авиолинии имат четири подобни самолета, без да се брои катастрофиралият вчера.

БГНЕС

Китай забрани на компаниите за въздушен транспорт да използват самолети Boeing 737

Китай вече нареди на своите авиолинии да преустановят временно полетите с Боинг 737 МАКС 8, считано от 18.00 ч. днес местно време, припомня Ройтерс. Карибската авиокомпания Кайман еъруейс също временно спира полетите с двата си самолета от същия модел като разбилия се в Етиопия, предаде АП.

Разбилият се етиопски Боинг е последната версия на най-продавания пътнически самолет

Ръководителят на индонезийската Национална агенция за безопасност на транспорта Соерджанто Тжаджоно предложи помощ на етиопските власти в разследването на трагедията. Същия модел самолет се разби миналата година в Индонезия и тогава загинаха 189 души.

БГНЕС

В катастрофата в Етиопия вчера загинаха 157 души от 35 страни.
БТА