/ ThinkStock/Getty Images
Европейският съюз предостави "окончателен текст" на преговорите за спасяване на споразумението от 2015 г., целящо ограничаване на ядрените амбиции на Техеран, съобщи европейски служител.

"Работихме в продължение на четири дни и днес текстът е на масата", заяви пред репортери служителят, който говори при условие на анонимност. "Преговорите приключиха, това е окончателният текст... и той няма да бъде предоговарян".

Иран заяви, че разглежда "окончателния текст", представен от Европейския съюз на преговорите във Виена, целящи да възстановят ядреното споразумение от 2015 г. между Техеран и световните сили.

Във Виена подновяват преговорите за иранската ядрена програма

"Веднага след като получихме тези идеи, предадохме нашия първоначален отговор и съображения... но естествено тези елементи изискват цялостен преглед и ние ще предадем нашите допълнителни мнения и съображения", цитира държавната информационна агенция IRNA неназован служител на външното министерство.

В петък Великобритания, Франция и Германия призоваха Иран "да не отправя нереалистични искания" по време на преговорите за спасяване на споразумението от 2015 г., целящо ограничаване на ядрените амбиции на Техеран, припомня БГНЕС.
БГНЕС