/ БГНЕС
Сестрата на убития лидер на терористичната групировка "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади се намира в турски миграционен център, съдбата ѝ ще решат съдебните власти, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава ТАСС, цитирани от БТА.

Провеждат се юридически процедури. Процесът ще се води в съответствие с нашето законодателство. Нашите служби са осъществили задържането и този човек засега ще бъде държан в миграционен център, посочи Ердоган, цитиран от турския телевизионен канал НТВ. Ердоган не съобщи подробности за това дали съдебният процес срещу сестрата на Багдади ще се води в Турция, като отбеляза, че не е достатъчно осведомен за юридическата страна на въпроса.

Заловиха сестрата на убития лидер на Ислямска държава

По-рано ръководителят на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун потвърди информацията за задържането на сестрата на Багдади в сирийската провинция Идлиб при операция на турски военни. Агенция Ройтерс съобщи, позовавайки се на представител на турските власти, че Анкара разчита да получи при разпита на жената ценни сведения за вътрешното функциониране на групировката "Ислямска държава".

Багдади бе убит през октомври в Северозападна Сирия близо до турската граница при операция на американските специални части.