Турският президент Реджеп Ердоган
Турският президент Реджеп Ердоган / БГНЕС, архив
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви вчера, че ще събере представители на правителството, за да обсъдят бъдещето на отношенията между Турция и Европа след референдума за президентските правомощия този уикенд, предаде ДПА.

Ердоган заяви пред Турската национална телевизия и радио (ТРТ), че страната кандидат за ЕС е била накарана да чака неоснователно.
 
Според прогнозите за референдума в Турция битката ще е оспорвана

"Турция не е тяхна изкупителна жертва. Всички ще си знаят мястото", увери президентът. По време на кампанията преди референдума той обвини европейски лидери във "фашистки практики". Обвиненията на Ердоган бяха във връзка със забрана за провеждане на митинги и срещи в подкрепа на положителния отговор на референдума за конституционни промени в Турция.
 

Постер в Истанбул призовава да се гласува с "да" на референдума
БГНЕС, архив

Ердоган: Жените и мъжете не могат да бъдат равни

Ердоган предсказа също, че ще победи на референдума, позовавайки се на проучвания на общественото мнение. Някои от тях показват, че "за" разширяване на правомощията му ще гласуват 55 на сто от избирателите, други смятат, че той ще получи подкрепата на 55 до 60 на сто от гласувалите.

Кланът Ердоган – където всяка женитба е и политическо решение

По-рано вчера турският министър по въпросите на Европейския съюз Йомер Челик предложи след референдума да се организира среща на високо равнище с блока, за да се обсъди бъдещето на двустранните връзки, припомня ДПА.
БТА